Aziatische Entrecote
Bereiding
Snijd de entrecote in blokken van 2 cm x 2 cm. Voeg de oestersaus, zwarte pepersaus, versgemalen zwarte peper, maïszetmeel en de sesamolie toe. Meng alles goed door elkaar en marineer minstens een uur in de koelkast.
Snijd de ui en de twee paprika’s in grove stukken. Hak de knoflook fijn.
1 Breng de entrecote weer op kamertemperatuur.
2 Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Schroei de blokjes entrecote aan alle kanten dicht en schep vervolgens het rundvlees eruit.
3 Schenk nogmaals een scheutje olie in de pan. Fruit de knoflook en ui aan tot ze geurig ruiken. Voeg vervolgens de stukjes paprika’s toe en roerbak voor twee minuten en breng het op smaak met 1 eetlepel zwarte pepersaus.
4 Leg de blokjes entrecote weer terug in de pan en bak voor 1 minuut mee. Strooi de overige versgemalen zwarte peperkorrels eroverheen.
Kooktips
Hieronder alvast wat smakelijke combinaties om uw gerecht compleet te maken:
• Jasmijn- of Kokosrijst: Een heerlijke, geurige rijst die de volle smaken van de entrecote in balans brengt en zorgt voor een romige textuur.
• Geroosterde Zoete Aardappel: De zoete en zachte aardappelschijfjes vullen de hartige en pittige tonen van het gerecht prachtig aan en brengen een extra feestelijke kleur op het bord.