Bavette Rollade
Bereiding
1 Haal de bavette 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Snijd de bavette horizontaal in (vlinderen) zodat hij dunner en uitvouwbaar is.
2 Maak de vulling:
a. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de prei met de knoflook tot deze zacht en licht gekaramelliseerd is.
b. Voeg de mosterd, crème fraîche en de helft van de kaas toe en meng goed door.
c. Breng op smaak met zout, peper, tijm en rozemarijn en laat het mengsel iets afkoelen.
3 Vullen en oprollen
a. Verdeel de preivulling gelijkmatig over de bavette.
b. Strooi de rest van de kaas erover.
c. Rol het vlees strak op en bind het stevig vast met keukentouw.
4 Aanbraden en garen
a. Verhit een pan met 2 el olijfolie en schroei de rollade rondom bruin.
b. Leg de rollade in een voorverwarmde oven op 150°C en laat 40-50 minuten garen, tot een kerntemperatuur van 52-55°C (medium-rare) of 58-60°C (medium).
5 Laten rusten & serveren
a. Haal de rollade uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
b. Snijd in plakken en serveer met een romige mosterdsaus of rode wijnsaus of jus.
Serveren
Erg lekker erbij zijn;
Gebakken aardappeltjes met rozemarijn
Gegrilde groene asperges of spruitjes
Een stevige rode wijn
Een ware smaaksensatie – probeer deze rollade en ontdek hoe goed prei en bavette samengaan!