SELECT id from recepten where naam = 'Bavette met groene asperges' Bavette met groene asperges || SEKK Recepten
Bavette met groene asperges
Bereiden in: grill of braadpan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 600 gram bavette
  • 2 eetlepels. extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 pond asperges, bijgesneden en geschild
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 58x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.0
Recepten > Rund > Bavette met groene asperges

Bavette met groene asperges

Bereiding

Maak de Chimichurri zoals het recept aangegeven.

1 Verwarm de grill op 375 graden of smelt boter in een hete pan

2 Wanneer u grilt besprenkel het vlees met beetje olie en breng op smaak met beetje peper en zeezout

3 Leg de steaks op de grill en grill 4 tot 5 min. per kant. in de pan om en om aanbraden 3-4 min iedere kant, bak ze medium/medium rare.

4 Verpak ze in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten

Asperges

1 Meng de olie. knoflook, citroensap in een kom.

2 Zorg ervoor dat alle (geschilde) asperges rondom ingesmeerd zijn.

3 Beetje peper en zout erover.

4 Leg de asperges eventjes op de grill en laat ze schrikken tot ze zacht worden, zelfde geldt voor de pan, ongeveer 2-03 min. per kant.

Serveren

Snijd steaks in reepjes van 2,5 cm en besprenkel met chimichurri.
Serveer met asperges en de resterende chimichurri.
Stokbroodje en een lekker glas wijn maken het helemaal af.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.