Biefstuk met bieslooksaus
Bereiding
1 Was de bieslook en snijd deze fijn. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Wrijf elke boterham aan beide kanten stevig in met een half teentje knoflook.
2 Verhit de helft van de boter met de olie in een antiaanbakpan. Bak daarin de boterhammen op een middelhoog vuur aan elke kant 1-2 min. knapperig. Neem ze uit de pan en houd ze warm
3 Verhit de pan op een hoog vuur. Braad de biefstukken, zonder vet toe te voegen, aan elke kant naar keuze 1-3 min. en breng ze dan op smaak.
4 Leg de biefstukken op het brood. Doe de rest van de boter met citroensap en bieslook in een pan, roer er de aanbaksels mee los, verdeel dit over de biefstukken en serveer direct.
Kooktips
Men gaat meestal uit van ca. 1 min. braadtijd per centimeter dikte van een biefstuk. Het is belangrijk het vlees snel op een hoog vuur aan te braden, zodat de poriën dichtschroeien.
Serveren
De biefstuk smaakt heerlijk bij een gemengde salade met een kruidenvinaigrette, gegarneerd met gehalveerde kerstomaten. Serveer er een glas witte wijn bij.
Wist u dit?
Biefstuk wordt beschouwd als een ideale én magere krachtbron. Het vlees levert veel hoogwaardig dierlijk eiwit in een zeer gecomprimeerde vorm.