Bruine bonen met worst
Bereiding
1 Laat de sperziebonen uitlekken. Pel de ui en snijd in ringen. Maak de paprika schoon, snijd in repen. Verhit de olie in een pan of wok. Braad de worsten ca. 10 min. tot ze bruin zijn. Neem ze uit de pan en zet ze apart.
2 Bak de ui en paprika ca. 4 min. in het braadvet. Voeg mosterdpoeder, zout, peper, appelcider, tomatenpuree, sperziebonen, tomaten en de bonen met de chilisaus toe. Roer het mengsel goed door en breng het langzaam aan de kook.
3 Voeg de worsten weer toe en laat het geheel op een laag vuur zonder deksel ca. 15 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak en bestrooi met fijngehakte peterselie. Serveer het gerecht zo heet mogelijk.
Kooktips
U kunt blikken bonen in chilisaus in de meeste goed gesorteerde supermarkten vinden.
Variatie
De appelcider kunt u goed vervangen door bier of een gelijke hoeveelheid runder- of groentebouillon.
Serveren
Serveer hierbij als dessert wat licht gezoete kwark met vruchten of vanille-yoghurt met schijfjes sinaasappel.