SELECT id from recepten where naam = 'Curry met gehakt' Curry met gehakt || SEKK Recepten
Curry met gehakt
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 400 g rundergehakt (of kipgehakt)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g doperwtjes (diepvries)
  • 2 el olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, ter garnering
  • Optioneel: 1 tl chilivlokken voor extra pit
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 182x beoordeeld. Gem. beoordeling: 7.9
Recepten > Rund > Curry met gehakt

Curry met gehakt

Bereiding

1 Gehakt aanbakken: Verhit de olie in een pan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht zijn.
2 Kruiden toevoegen: Strooi de kerriepoeder, kurkuma, komijn en paprikapoeder over het gehakt.
Bak kort mee zodat de geuren goed vrijkomen.
3 Saus maken: Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en roer goed door.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich ontwikkelen.
4 Groenten toevoegen: Voeg de paprika en doperwtjes toe en laat nog 5 minuten meekoken.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken.

Serveren

Serveren:

Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.