Exotische kipsalade
Bereiding
1 Snijd de knoflook en gember klein. Hak de chilipeper klein en roer los met de vissaus, knoflook, gember, peper, currypasta en de kokosmelk.
2 Leg de kipfilets in een vorm en giet het mengsel erover. Zet afgedekt op een koele plaats en laat 30 min. intrekken. Snijd de wortel in reepjes.
3 Verhit 1 el olie in een wok. Braad daarin de kipfilets 10-12 min. aan en keer ze af en toe. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Verhit de resterende olie en bak daarin ca. 2 min. de maïskolfjes en de peultjes.Voeg de wortelreepjes toe en bak het geheel nog 1 min.
4 Roer de honing goed los met de sojasaus en vermeng met de groenten. Snijd de kipfilets in plakjes en verdeel deze met het groentemengsel over 4 borden. Garneer de salade met koriander en serveer.
Kooktips
Gebruik voor dit gerecht Thaise vissaus en Thaise groene curry pasta. U kunt deze ingrediënten in de grotere supermarkten kopen.
Serveren
Serveer dit exotische gerecht als een lichte hoofdmaaltijd. Geef er gekookte basmatirijst bij en een glaasje koele witte wijn.