SELECT id from recepten where naam = 'Gehaktballetjes Kerst' Gehaktballetjes Kerst || SEKK Recepten
Gehaktballetjes Kerst
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • (voor 4 personen):
  • Voor de gehaktballen:
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor het cranberryglazuur:
  • 100 g cranberrysaus (uit een pot of zelfgemaakt)
  • 1 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el boter
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 1x beoordeeld. Gem. beoordeling: 4.0
Recepten > Rund > Gehaktballetjes Kerst

Gehaktballetjes Kerst

Bereiding

1 Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, mosterd, tijm, zout en peper. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballen (ca. 2-3 cm doorsnede).
2 Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat ze nog 10-12 minuten garen.

3 Cranberryglazuur maken: Smelt de boter in een kleine pan en voeg de cranberrysaus, honing en balsamicoazijn toe. Verwarm zachtjes terwijl u roert tot het een gladde saus wordt.
4 Samenvoegen: Voeg de gehaktballen toe aan de pan met cranberryglazuur en roer goed door, zodat ze volledig bedekt zijn met het glazuur. Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.

Serveren

Leg de gehaktballen op een mooie schaal en garneer met verse peterselie. Serveer als hoofdgerecht met aardappelpuree en groenten of als borrelhap met prikkertjes.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.