Gehaktballetjes Kerst
Bereiding
1 Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, mosterd, tijm, zout en peper. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballen (ca. 2-3 cm doorsnede).
2 Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat ze nog 10-12 minuten garen.
3 Cranberryglazuur maken: Smelt de boter in een kleine pan en voeg de cranberrysaus, honing en balsamicoazijn toe. Verwarm zachtjes terwijl u roert tot het een gladde saus wordt.
4 Samenvoegen: Voeg de gehaktballen toe aan de pan met cranberryglazuur en roer goed door, zodat ze volledig bedekt zijn met het glazuur. Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Serveren
Leg de gehaktballen op een mooie schaal en garneer met verse peterselie. Serveer als hoofdgerecht met aardappelpuree en groenten of als borrelhap met prikkertjes.