SELECT id from recepten where naam = 'Gevulde aubergine met feta' Gevulde aubergine met feta || SEKK Recepten
Gevulde aubergine met feta
Bereiden in: braadpan en ovenschaal
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300 gr gehakt
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 gr bl. gepelde tomaten
  • 80 gr feta
  • 2 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Rund > Gevulde aubergine met feta

Gevulde aubergine met feta

Bereiding

Oven alvast voorverwarmen op 180 graden.

1 Halveer de aubergines. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat u een randje van ongeveer 4 mm overhoudt.
2 Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
3 Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
4 Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan voor oats.
5 Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
6 Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.
7 Voeg een half blik van de gepelde tomaten toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
8 Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
9 Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan u deze afdekken met aluminiumfolie.

Garneer met peterselie en serveer eventueel met tzatziki.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.