Gevulde aubergine met feta
Bereiding
Oven alvast voorverwarmen op 180 graden.
1 Halveer de aubergines. Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat u een randje van ongeveer 4 mm overhoudt.
2 Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
3 Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
4 Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan voor oats.
5 Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
6 Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.
7 Voeg een half blik van de gepelde tomaten toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
8 Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
9 Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan u deze afdekken met aluminiumfolie.
Garneer met peterselie en serveer eventueel met tzatziki.