Hamburgers zelf maken
Bereiding
1 Start met het uitbakken van het spek.
2 Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden. Vorm 4 burgers van het mengsel. Druk deze goed aan tot een vaste vorm.
3 Meng de ingrediënten voor de saus.
4 Snijd de tomaten in plakken.
Verhit bakmiddel in dezelfde pan als het spek en bak de burgers 3 minuutjes op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 minuutjes op lager vuur om ze gaar te laten worden. Rundergehakt mag een beetje rosé zijn vanbinnen, mocht u dat lekker vinden.
5 Snijd de broodjes doormidden. Rooster ze eventueel in een droge koekenpan of grillpan 3 minuutjes licht krokant aan de binnenzijde.
6 Beleg de broodjes met 2 blaadjes sla vervolgens de burger, plakjes gebakken spek, tomaat en augurk. Schep er op het laatst nog wat van de hamburgersaus op.
Tips: Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.
Kooktips
Natuurlijk ook perfect van de BBQ!