SELECT id from recepten where naam = 'Hamburgers zelf maken' Hamburgers zelf maken || SEKK Recepten
Hamburgers zelf maken
Bereiden in: koekenpan / bbq
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 500 gr rundergehakt-1 ei-4 eetlepels paneermeel-Snuf paprikapoeder-Snuf knoflookpoeder-Snuf peper en zout-1 eetlepel boter of margarine ( om in te bakken )
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Toppings:8 blaadjes sla-8 plakken ontbijtspek-2 tomaten-12 plakjes augurk
  • Hamburgersaus: 6 eetlepels mayonaise-1 eetlepel azijn-Snuf paprikapoeder-1 theelepel mosterd-1 theelepel suiker-1 eetlepel fijngesneden sjalotjes
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 181x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.1
Recepten > Rund > Hamburgers zelf maken

Hamburgers zelf maken

Bereiding

1 Start met het uitbakken van het spek.
2 Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden. Vorm 4 burgers van het mengsel. Druk deze goed aan tot een vaste vorm.
3 Meng de ingrediënten voor de saus.
4 Snijd de tomaten in plakken.
Verhit bakmiddel in dezelfde pan als het spek en bak de burgers 3 minuutjes op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 minuutjes op lager vuur om ze gaar te laten worden. Rundergehakt mag een beetje rosé zijn vanbinnen, mocht u dat lekker vinden.
5 Snijd de broodjes doormidden. Rooster ze eventueel in een droge koekenpan of grillpan 3 minuutjes licht krokant aan de binnenzijde.
6 Beleg de broodjes met 2 blaadjes sla vervolgens de burger, plakjes gebakken spek, tomaat en augurk. Schep er op het laatst nog wat van de hamburgersaus op.
Tips: Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.

Kooktips

Natuurlijk ook perfect van de BBQ!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.