Hongaarse Goulashsoep
Bereiding
1 Bak in een soeppan de spekreepjes zachtjes uit.
2 Voeg de olie toe en bak het vlees ca. 2 minuten aan.
3 Bak de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder en tomatenpuree ca. 2 minuten mee.
4 Voeg de wijn en bouillon toe.
5 Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 2 uur heel zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is.
6 Voeg de aardappel, de sperziebonen en het karwijzaad aan de soep toe.
7 Kook ze in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar.
Schep de soep in soepkommen en schep er een flinke lepel zure room in. Lekker met een snee donker knapperig volkorenbrood.
Serveren
Met een warm knapperig brood en wat zure room.
Wist u dit?
De geschiedenis van de Hongaarse Goulashsoep ligt bij de herders die deze soep bereiden in een ketel boven een vuurtje. De soep is vernoemd naar de runderen die gulvas heten.
Via de gegoede burgerij veroverde het vleesgerecht heel Hongarije tot in de verste uithoeken van het land en verspreide zich uiteindelijk over de gehele wereld. Goulashsoep is op verschillende manieren te bereiden. Elke bereidingswijze heeft natuurlijk zijn eigen fervente aanhangers. Met vlees en aardappelen mag niet te zuinig worden omgesprongen. Bloem als bindmiddel is uit den boze, gebruik dan liever 1 of 2 eetlepels tomatenpuree. Kwistig gebruik van paprikapoeder zorgt ook voor de nodige binding.