Italiaanse hamburgers
Bereiding
1 Doe het gehakt in een kom en voeg 1 ei, pesto, kaas en broodkruim toe. Breng op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar. Vorm van het mengsel 4 hamburgers van gelijke grootte.
2 Verhit 2 el olie in een pan en braad daarin de burgers aan elke kant ca. 5 min. tot ze goudbruin en doorbakken zijn. Neem ze uit de pan en houd warm. Maak de pan schoon.
3 Snijd de ciabatta in 4 stukken van gelijke grootte en snijd ze overlangs doormidden. Bestrijk de snijvlakken met de resterende olie. Bak de stukken brood in 2 porties goudbruin. Leg ze daarvoor met de snijvlakken naar onderen. Verdeel de sla over vier stukken brood en leg de burgers erop. Druk de resterende stukken brood erop en serveer de hamburgers zo heet mogelijk.
Kooktips
Bevochtig uw handen met koud water als u de burgers vormt. Zo voorkomt u dat het gehakt aan uw vingers blijft plakken.
Serveren
Serveer hierbij een frisse tomatensalade met bieslook-vinaigrette. Een glaasje sap of koele ijsthee smaakt er erg lekker bij.
Wist u dit?
Italiaans ciabattabrood wordt met olie bestreken en met bloem bestoven voor het afgebakken wordt. Het is heel makkelijk uit te hollen en laat zich goed vullen.