Kippenboutjes met olijven
Bereiding
1 Hak elke kippenbout op de plaats van het gewricht doormidden. Maak de groenten schoon en snijd ze klein. Pel de ui en snipper die.
2 Verhit de olie in de pan. Bak de kippenboutjes in porties in ca. 5 min. bruin en neem ze uit de pan.
Fruit de ui in ca. 5 min. in het bakvet. Voeg de groenten toe en laat alles nog 3 min. bakken. Giet de tomaten en de wijn erbij en breng op smaak.
3 Leg de kippenboutjes erin en laat alles afgedekt op een laag vuur ca. 15 min. sudderen.Voeg olijven en rozemarijn toe. Laat nog 10 min. sudderen, tot de kippenboutjes gaar zijn.
Kooktips
U kunt dit gerecht ook heel goed van tevoren klaarmaken. Laat het na het koken volledig afkoelen en bewaar het goed af- gedekt in de koelkast. Breng het gerecht tijdens het opwarmen nogmaals krachtig op smaak.
In plaats van kippenbouten kunt u voor dit gerecht ook heel goed kipfilets gebruiken. De totale bereidingstijd wordt dan ca. 10 min. korter
Serveren
Met gebakken aardappelen en groenten, bijvoorbeeld broccoli of peultjes, vormen deze kippenboutjes een volledige maaltijd.
Wist u dit?
Rijpe tomaten zijn een uitstekende bron van vitamine C en Betacaroteen. Ze bevatten bovendien weinig calorieën - 1 tomaat bevat er maximaal 10.