SELECT id from recepten where naam = 'Kroketjes van schorseneren' Kroketjes van schorseneren || SEKK Recepten
Kroketjes van schorseneren
Bereiden in: frituur
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 st. schorseneren
  • 2 dl. melk
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 25 gr. bloem
  • Bakboter en olijfolie, om in te bakken
  • 1 ei
  • 50 gr. paneermeel
  • zout (naar smaak toevoegen)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 1089x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.7
Recepten > Vegetarisch > Kroketjes van schorseneren

Kroketjes van schorseneren

Bereiding

1 Zet een pannetje klaar met halve liter water met een flinke scheut melk erdoor, tijm, rozemarijn en wat zout.

2 Boen de schorseneren grondig onder de kraan en schil de schorseneren en snijd ze in even grote stukjes van ongeveer 5 cm

3 Kook de schorseneren beetgaar in het water met de melk. Haal ze eruit en laat iets afkoelen.

4 Paneer de schorseneren nu in de bloem, ei en vervolgens het paneermeel tot kroketjes.

7 Net voor het serveren de kroketjes frituren, naar wens iets na zouten.

Kooktips

Tips puree: winters smullen samen met een puree van aardappel of pastinaak en wortelpeterselie.

Wist u dit?

Van armeluisvoeding tot culinaire specialiteit. De schorseneren worden door menig sterrenrestaurant prominent op de kaart gezet.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.