Lasagne Bolognese
Bereiding
Om te beginnen de oven voorverwarmen op 200º graden Celsius.
Maak de Bechamelsaus
1 Zet in een pan op het vuur en smelt de boter.
2 Voeg de bloem in een keer toe.
3 De melk voeg je in delen toe tot je een mooie gladde substantie krijgt.
4 Rasp de nootmuskaat en Parmezaanse kaas en voeg dit toe aan de saus.
5 Roer dit nog even goed door en je bechamelsaus is klaar.
De lasagne
1 Bekleed de bodem van de ovenschaal met een paar lasagnebladen.
2 Schep daar een laagje van de Bolognesesaus bovenop.
3 Met daaroverheen een laag Parmezaanse kaas toe en daarbovenop een laagje mozzarella. Verdeel een laagje van de ricotta eroverheen.
4 Herhaal dit 3 tot 4 keer
5 Na de laatste laag lasagne bladen dekt u het af met de Bechamelsaus en een flinke laag Parmezaanse kaas en on top verse basilicumblaadjes.
Zet de lasagne voor ongeveer 1 uur in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.