SELECT id from recepten where naam = 'Lasagne Bolognese' Lasagne Bolognese || SEKK Recepten
Lasagne Bolognese
Bereiden in: Ovenschaal
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 60 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Bechamel saus
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • snuf nootmuskaat
  • 50 gr Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Lasagne
  • 1 keer recept bolognese saus
  • https://www.sameneenkoekopen.nl/recept/Spaghetti-bolognese
  • 1 kg verse lasagnevellen
  • 400 gr ricotta
  • 300 gr Parmezaanse kaas
  • 300 gr mozzarella
  • 30 gr verse basilicum
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Rund > Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

Bereiding

Om te beginnen de oven voorverwarmen op 200º graden Celsius.

Maak de Bechamelsaus
1 Zet in een pan op het vuur en smelt de boter.
2 Voeg de bloem in een keer toe.
3 De melk voeg je in delen toe tot je een mooie gladde substantie krijgt.
4 Rasp de nootmuskaat en Parmezaanse kaas en voeg dit toe aan de saus.
5 Roer dit nog even goed door en je bechamelsaus is klaar.

De lasagne
1 Bekleed de bodem van de ovenschaal met een paar lasagnebladen.
2 Schep daar een laagje van de Bolognesesaus bovenop.
3 Met daaroverheen een laag Parmezaanse kaas toe en daarbovenop een laagje mozzarella. Verdeel een laagje van de ricotta eroverheen.
4 Herhaal dit 3 tot 4 keer
5 Na de laatste laag lasagne bladen dekt u het af met de Bechamelsaus en een flinke laag Parmezaanse kaas en on top verse basilicumblaadjes.

Zet de lasagne voor ongeveer 1 uur in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.