SELECT id from recepten where naam = 'Lendebiefstuk op BBQ' Lendebiefstuk op BBQ || SEKK Recepten
Lendebiefstuk op BBQ
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 stuk dunne lende van 500 gram of laat deze versnijden tot 2 plakken van 200-250 gram
  • Gebruik een laksaus naar smaak, niet perse nodig.
  • beetje olijfolie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • mager vlees
  • 164 kilocalorieën.
  • 21,08 gram eiwit
  • 8,24 gram vet waarvan 3,14 gram verzadigd vet is.

Geef je oordeel


Dit recept is 16x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.8
Recepten > Rund > Lendebiefstuk op BBQ

Lendebiefstuk op BBQ

Bereiding

1 Smeer het vlees in met een beetje olie.

BEREIDING OP DE BARBECUE
2 De barbecue goed heet? Ongeveer 300 graden?
3 Leg de biefstuk op het heetste deel van de barbecue.
4 Rooster het vlees ongeveer 4 minuten, maar check het elke minuut even omdat laksaus eerder aanbrandt.
5 Draai het vlees vervolgens om en leg ze nu wat meer naar de buitenkant van de barbecue zodat het rustig door kan garen.
6 Rooster deze kant ook ongeveer 4 minuten. In de laatste minuut nog een keertje het vlees lakken
8 Kerntemperatuur tussen de 48-50 °C.
7 Haal het vlees van de barbecue.

Laat het vlees zeker 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Snijd het in dunne plakjes en geniet!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.