Macaroni met mascarpone
Bereiding
1 Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Houd de macaroni goed warm.
2 Snijd het rookspek in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak daarin de dobbelsteentjes spek 3-4 min. tot ze mooi knapperig zijn.
3 Voeg bieslook, mascarpone en Parmezaanse kaas toe. Verwarm op laag vuur tot de mascarpone begint te smelten. Roer af en toe goed door. Voeg de uitgelekte macaroni toe en schep er losjes doorheen. Verwarm de macaroni kort mee.
4 Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de macaroni naar keuze nog met vers kleingesneden bieslook en serveer zo heet mogelijk.
Kooktips
Laat de kaas in stap 3 op een laag vuurtje smelten om te voorkomen dat de kaas draderig wordt.
Variatie:
Vervang de Parmezaanse kaas door een andere pittige soort kaas of door wat nootachtige emmentaler.
Serveren
Serveer hierbij een salade met partjes tomaat en een vinaigrette. Vers fruit is er een lekker dessert bij.
Wist u dit?
Mascarpone is een Italiaanse soort roomkaas en bevat maar liefst 45 tot 55 % vet, Mascarpone, of een gerecht met mascarpone, kan niet worden ingevroren.