SELECT id from recepten where naam = 'Macaroni met mascarpone' Macaroni met mascarpone || SEKK Recepten
Macaroni met mascarpone
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 150 gram gerookt spek
  • 400 gram macaroni
  • zout, zwarte peper
  • 1 el. olijfolie
  • 2 el. fijngesneden bieslook
  • 250 gram mascarpone
  • 3 el. geraspte Parmezaanse kaas
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 655 kcal / 2750 kj
  • 33 gram vet
  • 26 gram eiwit
  • 63 gram koolhydraten
  • 3 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 207x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > Macaroni met mascarpone

Macaroni met mascarpone

Bereiding

1 Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Houd de macaroni goed warm.

2 Snijd het rookspek in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak daarin de dobbelsteentjes spek 3-4 min. tot ze mooi knapperig zijn.

3 Voeg bieslook, mascarpone en Parmezaanse kaas toe. Verwarm op laag vuur tot de mascarpone begint te smelten. Roer af en toe goed door. Voeg de uitgelekte macaroni toe en schep er losjes doorheen. Verwarm de macaroni kort mee.

4 Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de macaroni naar keuze nog met vers kleingesneden bieslook en serveer zo heet mogelijk.

Kooktips

Laat de kaas in stap 3 op een laag vuurtje smelten om te voorkomen dat de kaas draderig wordt.

Variatie:
Vervang de Parmezaanse kaas door een andere pittige soort kaas of door wat nootachtige emmentaler.

Serveren

Serveer hierbij een salade met partjes tomaat en een vinaigrette. Vers fruit is er een lekker dessert bij.

Wist u dit?

Mascarpone is een Italiaanse soort roomkaas en bevat maar liefst 45 tot 55 % vet, Mascarpone, of een gerecht met mascarpone, kan niet worden ingevroren.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.