Mexicaanse runderfajitas
Bereiding
1 Snijd het vlees 'tegen de draad' in dunne reepjes. Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze eveneens in reepjes. Pel de ui en snijd in achten. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn. Snijd de sla in smalle reepjes.
2 Doe de vleesreepjes in een kom met de chilipeper, chilipoeder, korianderpoeder, zou en 2 el olie. Meng alles goed door elkaar.
3 Verhit 2 el olie in een pan of wok. Voeg de reepjes paprika en de partjes ui toe en bak ze 4 min. op een hoog vuur. Neem uit de pan en zet apart.
4 Verhit de resterende olie in een pan of wok. Braad daarin de reepjes vlees in ca. 5 min. goudbruin. Meng er de groenten en de koriander door. Vul de tortilla's met het mengsel en serveer ze met de sla en de zure room.
Kooktips
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit gaat het makkelijkst in een droge antiaanbakpan of onder de grill.
Serveren
Serveer bij de fajitas guacamole met verse koriander en kant-en-klare salsa. Een Mexicaans biertje maakt het helemaal af!
Wist u dit?
Verse paprika's herkent u aan de gladde, glanzende schil en de groene, frisse steel. Paprika's stimuleren de bloedsomloop en de spijsvertering.