SELECT id from recepten where naam = 'Picanha spies Churrasco stijl' Picanha spies Churrasco stijl || SEKK Recepten
Picanha spies Churrasco stijl
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 picanhasteak van ca. 1,4 kg (liefst van een mooi vet ras zoals Aberdeen Angus of Limousin)
  • 1 gehalveerde bol verse knoflook
  • 1½ eetlepel grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 200 ml chimichurri
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Rund > Picanha spies Churrasco stijl

Picanha spies Churrasco stijl

Bereiding

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze waarbij u twee temperatuurzones creëert: een deel loeiheet voor het dichtschroeien (350 °C) en een deel matig heet voor het doorgaren (160 °C).

1 Snijd de picanha steak in de breedte in dikke stroken van 5 cm breed.
2 Wrijf de stroken rondom goed in met de gehalveerde bol knoflook.
3 Vouw de picanha stroken dubbel zodat de vetlaag als een boog aan de buitenzijde zit en spies ze vast op een grote BBQ- of kebabspies.
4 Bestrooi de gespieste picanha rijkelijk met grof zeezout en leg ze op het heetste deel van de BBQ.
5 Grill de spiesen al draaiend tot het vet begint te smelten en het vlees mooi van kleur is.
6 Gaar verder door tot een kerntemperatuur is bereikt van 54 °C boven het matig hete deel van de BBQ.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.