Pikant rundvlees
Bereiding
1 snijd het vlees in smalle reepjes. Pel de knoflook en snijd in blokjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes, en snijd fijn.
2 Doe vlees, knoflook, chilipeper, sojasaus, sherry en gember in een kom en laat het vlees 15 min. marineren. Roer het af en toe goed door.
3 Maak de lenteuitjes schoon en was ze grondig. Snijd ze in stukken van ca.2 cm lang. Verhit de olie in een pan of wok.
4 Braad het vlees met de marinade op een hoog vuur 2-3 min. aan. Voeg de lenteuitjes toe. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat het vlees 5-10 min. zachtjes pruttelen tot het zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
Kooktips
Als u het vlees voor aanvang 15 min. in het vriesvak legt, kunt u het makkelijker in dunne reepjes snijden.
Serveren
U kunt het rundvlees als volledige maaltijd serveren als u er nog 250 g gekookte pasta of bami doorheen schept.
Wist u dit?
Sojasaus wordt gemaakt van gefermenteerd sojabonenextract, gedroogde tarwe, zout. suiker en gist. Er zijn diverse soorten en de smaak varieert van zoetig tot zout.