SELECT id from recepten where naam = 'Pikant rundvlees' Pikant rundvlees || SEKK Recepten
Pikant rundvlees
Bereiden in: Pan of Wok
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 450 g minute steaks, biefstuk
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 rode chilipepers
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el droge sherry
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 150 ml runderbouillon
  • zout, zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 250 kcal, 1050 kJ
  • 10 g vet
  • 31 g eiwit
  • 9 g koolhydraten
  • 2 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 28x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.6
Recepten > Rund > Pikant rundvlees

Pikant rundvlees

Bereiding

1 snijd het vlees in smalle reepjes. Pel de knoflook en snijd in blokjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes, en snijd fijn.

2 Doe vlees, knoflook, chilipeper, sojasaus, sherry en gember in een kom en laat het vlees 15 min. marineren. Roer het af en toe goed door.

3 Maak de lenteuitjes schoon en was ze grondig. Snijd ze in stukken van ca.2 cm lang. Verhit de olie in een pan of wok.

4 Braad het vlees met de marinade op een hoog vuur 2-3 min. aan. Voeg de lenteuitjes toe. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat het vlees 5-10 min. zachtjes pruttelen tot het zacht is. Breng op smaak met zout en peper.

Kooktips

Als u het vlees voor aanvang 15 min. in het vriesvak legt, kunt u het makkelijker in dunne reepjes snijden.

Serveren

U kunt het rundvlees als volledige maaltijd serveren als u er nog 250 g gekookte pasta of bami doorheen schept.

Wist u dit?

Sojasaus wordt gemaakt van gefermen­teerd sojabonenextract, gedroogde tarwe, zout. suiker en gist. Er zijn diverse soorten en de smaak varieert van zoetig tot zout.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.