Pikante gehaktballetjes
Bereiding
1 Vermeng het gehakt goed met de broodkruimels, ei, tomatenpuree en 1/2 tl oregano. Breng op smaak met zout en peper en vorm van de massa 12 balletjes. Zet ze afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.
2 Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie in een pan en verhit daarin de gehaktballetjes rondom in 4-5 min. bruin.
3 Haal de gehaktballetjes uit de pan en doe er de ui en knoflook in over. Fruit ze kort. Voeg de tomaten en de rest van de oregano toe.
4 Breng het geheel aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze ca. 30 min. zachtjes koken. Serveer de gehaktballetjes bestrooid met peterselie.
Kooktips
Zorg dat u de gehaktballetjes enige tijd koud wegzet. Ze worden dan steviger en zijn makkelijker te braden.
Variatie
U kunt de oregano ook vervangen door fijngesneden tijmblaadjes of gladde peterselie.
Serveren
Serveer bij de gehaktballetjes spaghetti of tagliatelle. Geef als dessert frisse room kwark met schijven sinaasappel.
Wist u dit?
In de natuurgeneeskunde wordt oregano als antiseptisch middel gebruikt. Oregano heeft ook de naam goed te helpen bij maagklachten.