SELECT id from recepten where naam = 'Pita gevuld met gehakt' Pita gevuld met gehakt || SEKK Recepten
Pita gevuld met gehakt
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • voor 4 broodjes
  • 20 g roomboter
  • 125 g gele ui
  • 350 g gehakt
  • 2.5 g zout
  • 3 g uienpoeder
  • 3 g knoflookpoeder
  • 1.5 g cayennepeper
  • 3 g paprikapoeder
  • 50 g chilisaus
  • 15 g ketjap manis
  • 50 g geraspte kaas
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 124x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Rund > Pita gevuld met gehakt

Pita gevuld met gehakt

Bereiding

1 Snipper allereerst de ui
2 Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gele ui toe en bak 3-4 minuten. Voeg het gehakt, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, de cayennepeper, paprikapoeder toe. Bak 6-7 minuten. Voeg de chilisaus en ketjap manis toe. Bak 1 minuut mee. Zet het vuur uit en voeg de geraspte kaas toe. Meng goed.
3 Besprenkel de pitabroodjes met heel ietsje water. Leg de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 ℃. Bak 2-3 minuten. Haal de pitabroodjes voorzichtig uit de oven en leg er een schone theedoek op.
4 Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pitabroodjes toe en bak aan beide kanten mooi goudbruin.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.