Pittige Ossenstaartsoep
Bereiding
1 Bak de stukken ossenstaart aan alle kanten goudbruin in de boter. Verwijder het overtollige vet en roer de tomatenpuree door
het vlees. Giet dan 4 liter water op het vlees.
2 Voeg er de schenkel, de hele niet-gepelde uien (waarvan 1 ingeprikt met de kruidnagels), knoflook, kruidenbuiltje, selderij en
prei bij. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen gedurende 3 uur. Schuim regelmatig af. Laat de soep afkoelen en
bewaar een nacht in de koelkast.
3 Schep het vet eraf. Verwarm de soep en haal door een zeef en een mousseline. Breng dan weer aan de kook.
4 Vermeng 2 eetlepels bouillon met de bloem en tomatenpuree. Los dit mengsel op in de bouillon en laat 10 minuten koken.
Afmaken van deze pittige ossenstaartsoep
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal 5 eetlepels olie met de teen knoflook en de helft van de peterselie fijn met de
staafmixer of in de keukenmachine. Breng de olie op smaak met zout en (versgemalen) peper.
2 Halveer de plakken ciabatta. Bestrijk de plakken met het kruidenmengsel, leg ze op een ovenrooster
3 Bak ze in 5 minuten goudbruin.
4 Bereid de ossenstaartsoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in grove repen en snijd de rest van
de peterselie fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin.
Schep er de peterselie door (houd wat apart ter garnering) en breng op smaak met versgemalen vierseizoenenpeper. Schep
de paddenstoelen in 4 soepborden, schenk er voorzichtig de soep omheen. Serveer de ciabattatoast bij de soep.
Serveren
Schep de paddenstoelen in 4 soepborden, schenk er voorzichtig de soep omheen. Serveer de ciabattatoast bij de soep.