SELECT id from recepten where naam = 'Pompoensoep' Pompoensoep || SEKK Recepten
Pompoensoep
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 flespompoen (ca. 750 gram)
  • 1 aardappel (flinke ca. 100 gram)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter bouillon (kip of groenten)
  • olijfolie, peper en zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

Geef je oordeel


Dit recept is 215x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Vegetarisch > Pompoensoep

Pompoensoep

Bereiding

1 Als eerste maken we de pompoen schoon door de pompoen te schillen, verwijder de zaadjes en snij daarna in de grote stukken.
2 Ook de aardappel moet geschild worden en in grove stukken worden gesneden. Snipper de uien en knoflook.
3 Doe de olie in de verhitte pan en fruit de ui en knoflook even aan en voeg de komijnpoeder en kurkuma toe.
4 Vervolgens de hoofd ingrediënten toevoegen, de aardappel en de pompoen.
5 De al dan niet zelf gemaakte bouillon erbij schenken en langzaam aan de kook brengen.
6 Laat nu 15-20 minuten even zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn.
7 Zet de staafmixer erin en pureer glad. Breng op smaak met peper en zout en een scheut kookroom naar smaak.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.