SELECT id from recepten where naam = 'Rollades braden' Rollades braden || SEKK Recepten
Rollades braden
Bereiden in: koekepan met deksel
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Rollade
  • Bakmiddel
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 28x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.1
Recepten > Rund > Rollades braden

Rollades braden

Bereiding

Allereerst de basis bereidingswijze.

1 Kies een geschikte braadpan of koekenpan
2 In ruim braadmiddel de rollade rondom dicht schroeien
3 Vuur laag zetten en 250 ml. vloeistof toevoegen. Dit kan water, bouillon of wijn zijn.
4 Rollade af en toe draaien.

In de oven:

1 Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de rollade rondom bruin aan in de pan
2 Leg de rollade in een braadslede en plaats deze in de oven. Schep regelmatig het braadvocht over de rollade, zo blijft deze mals.

Braad- en grilltijden:

Varkensrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Varkensfiletrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Schouderfiletrollade:1 uur en 45 minuten per kilo

Half om half rollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Kiprollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Carpacciorollade: zie recepten pagina (https://www.sameneenkoekopen.nl/recept/Carpaccio-rollade)

Porchetta rollade: zie recepten pagina ( https://www.sameneenkoekopen.nl/recept/Porchetta)



Laat de rollade na het braden 5 minuten rusten en knip daarna de touwtjes los.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.