Rollades braden
Bereiding
Allereerst de basis bereidingswijze.
1 Kies een geschikte braadpan of koekenpan
2 In ruim braadmiddel de rollade rondom dicht schroeien
3 Vuur laag zetten en 250 ml. vloeistof toevoegen. Dit kan water, bouillon of wijn zijn.
4 Rollade af en toe draaien.
In de oven:
1 Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de rollade rondom bruin aan in de pan
2 Leg de rollade in een braadslede en plaats deze in de oven. Schep regelmatig het braadvocht over de rollade, zo blijft deze mals.
Braad- en grilltijden:
Varkensrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo
Varkensfiletrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo
Schouderfiletrollade:1 uur en 45 minuten per kilo
Half om half rollade: 1 uur en 45 minuten per kilo
Kiprollade: 1 uur en 15 minuten per kilo
Carpacciorollade: zie recepten pagina (https://www.sameneenkoekopen.nl/recept/Carpaccio-rollade)
Porchetta rollade: zie recepten pagina ( https://www.sameneenkoekopen.nl/recept/Porchetta)
Laat de rollade na het braden 5 minuten rusten en knip daarna de touwtjes los.