SELECT id from recepten where naam = 'Romige kip met asperges' Romige kip met asperges || SEKK Recepten
Romige kip met asperges
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 kipfilet
  • 500 g aardappelen, gehalveerd
  • 175 g groene asperges
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 el crème fraiche
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 bosje dragon
  • peper en zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Calorieën 357.18 kcal
  • Koolhydraten 25.43 g
  • waarvan suikers 4 g
  • Vet 10.1 g
  • waarvan verzadigd 3.41 g
  • Proteïnen 39.09 g
  • Vezels 4.58 g

Geef je oordeel


Dit recept is 49x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Kip > Romige kip met asperges

Romige kip met asperges

Bereiding

1 De aardappeltjes schillen en beetgaar koken in water met een beetje zout. Giet af en houd warm in de pan.
2 De kip naar smaak kruiden met peper en zout. Dee kip nu samen met de ui en de knoflook aanbraden in de zonnebloemolie.
3 Laat de kip aan beide kanten garen.
4 Schenk de kippenbouillon over de kip samen met twee takjes dragon. Laat 5 minuten zachtjes koken.
5 Draai de kip om en voeg de asperges toe. Laat 3 minuten verder koken.
6 Hak de rest van de dragon fijn. Voeg het samen met de crème fraiche toe aan het gerecht.
7 Laat enkele seconden al roerend doorwarmen.

Verdeel de kip over de borden en serveer met de verse aardappeltjes (krielaardappeltjes)
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.