Romige kip met champignons
Bereiding
1De kip kruiden met zout en peper.
2Smelt de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur.
3 Bak eerst de kippendijen bruin. Bak ze 4 – 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn, draai ze dan om en bak de andere kant nog maar 1 minuut.
4 Haal de dijen uit de pan en doe ze op een bord of bakplaat.
5 bak nu de drumsticks, schroei ze aan drie kanten dicht, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Voeg ze bij de dijen.
Gebruik de boter die achterblijft in de pan. Deze heeft veel smaak.
6 Champignons bakken – Om met de saus te beginnen, bakt u de uien, champignons, tijm en laurierblaadjes ongeveer 5 minuten in de overgebleven boter en voegt u tegen het einde de knoflook toe.
7 Voeg nu de bloem toe en kook deze gedurende 1 minuut om de rauwe, bloemige smaak eruit te halen.
8 Voeg nu de wijn en kippenbouillon toe. Roer goed en schraap de bodem van de pan schoon.
9 Doe de kip terug in de pan, met het vel naar boven. Het zal grotendeels onder de bouillon en wijn staan, en dat is precies wat we willen. Door het stoofvocht blijft de kip lekker sappig en neemt de kip de lekkere saussmaak op!
10 Laat 10 minuten afgedekt sudderen op middelhoog vuur.
a. Verwijder het deksel en laat nog eens 20 minuten sudderen. In deze stap zal de saus inkoken en dikker worden.
b. Haal de kip uit de saus en leg in een schaal. Voeg de room toe aan de bouillon/wijn, roer en breng de saus weer aan de kook.
Zodra de saus weer aan de kook komt, doet u de kip terug in de saus. Het is niet nodig om de saus te laten sudderen nadat de room is toegevoegd.
c. Garneer met een flinke hoeveelheid peterselie en het is klaar om te serveren!