Rosbief gemarineerd met peperkorrels
Bereiding
1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2 Bereid de hasselback potatoes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn,
Hak de kruiden fijn. Breng de rosbief rondom op smaak met vier seizoenen peper, rozemarijn, tijm en zout.
4 Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het vlees rondom kort aan, leg het vlees in een ovenschaal samen met de takjes
cherrytomaten en rooster 10 minuten in de voorverwarmde oven.
5 Haal vervolgens de cherrytomaten uit de oven en laat het vlees circa 30-35 minuten doorgaren tot de juiste kerntemperatuur.
(zie tips hieronder) .
6 Fruit intussen de uienringen 15 minuten in de boter aan op laag vuur, blus met sherry en voeg 300 ml kokend water en het
bouillonblokje toe. Laat 15 minuten doorkoken op laag vuur.
7 Neem het vlees uit de ovenschaal, leg het op een groot bord en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 minuten rusten
8 Snij de courgette eerst in plakken en vervolgens in kleinere stukken (voor de kerst: kerstboompjes).
9 Bak de courgette (kerstboompjes) in olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
Snij het vlees in plakken, serveer het vlees met de sherryjus, hasselback potatoes, courgette en de cherrytomaten.
Kooktips
Gebruik kerntemperatuurmeter
50-52 graden Celcius: rare/saigant
55-58 graden Celcius: medium rare
60-63 graden Celcius: medium
65-67 graden Celcius: medium done
Serveren
geserveerd met sherryjus, hasselback potatoes, courgette en cherrytomaatjes