Runderstoofpot met bier
Bereiding
1 Pel de uien en schrap de wortels. Snijd de uien in dunne ringen en de wortels in schuine plakjes.
2 Breng de bloem op smaak met zout en peper. Wentel er de blokjes rundvlees door.Verhit de olie in een pan. Fruit daarin de uien ca.3 min. Voeg de wortels en het vlees toe. Verkruimel het bouillonblokie boven de pan en giet het bier erbij.
Voeg suiker, tijm en laurierblad toe. Breng het geheel aan de kook en roer af en toe door. Laat het met een deksel op de pan ca. 55 min.sudderen tot het vlees zacht en gaar is.
3 Snijd het stokbrood in dunne, schuine plakjes en rooster ze kort. Smeer ze dun in met mosterd en bak ze kort onder een voorverwarmde grill. Verdeel ze over de stoofpot en serveer direct.
Kooktips
In dit gerecht smaakt donker bier, bijvoorbeeld Bokbier, het lekkerst. U kunt het bier ook vervangen door rode wijn.
Variatie
U kunt de droge sherry vervangen door een gelijke hoeveelheid sake (rijstwijn) of door appelsap.
Serveren
Serveer aardappelpuree bij en een kleurige salade met partjes tomaat en paprikareepjes. Geef er een glas bier bij.
Wist u dit?
Laurierblaadjes moeten een donkergroene kleur hebben.Verse laurier heeft een intensievere smaak dan gedroogde. Scheur de blaadjes voor gebruik altijd even in.