SELECT id from recepten where naam = 'Rundvleesbouillon' Rundvleesbouillon || SEKK Recepten
Rundvleesbouillon
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 180 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300 gram rundvlees of soepvlees, of 500 gram mergpijpen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 100 gram wortels
  • 2 stelen bladselderij
  • 2 hele laurierbladeren
  • peper en zout naar smaak
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 158x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.2
Recepten > Rund > Rundvleesbouillon

Rundvleesbouillon

Bereiding

1 Snij de ui, selderij, wortel en de prei in kleine stukjes

2 Snij het rundvlees of soepvlees in kleine stukjes. Als je grote delen wilt toevoegen, kan dat ook. Als je mergpijpen wilt gebruiken, kan je ze gewoon in hun geheel toevoegen.

3 Doe 1,8 liter water (het zal indampen tot ongeveer 1 liter bouillon) in een soeppan voeg het vlees hieraan toe.
Breng het aan de kook en schep het schuim wat aan de bovenkant van de soep verschijnt er af. Dit zijn eiwitten die uit het vlees komen.

4 Voeg alle groenten, selderij en laurierblaadjes toe. Wanneer het water kookt kan je het vuur laag draaien en de soep nog 3 uur zachtjes trekken, het mag maar heel zachtjes koken.

5 Giet de soep door een zeef zodat alle grote onderdelen achter blijven in de zeef. Als je graag hele heldere bouillon wilt, kan je het ook filteren door een dunne theedoek of kaasdoek.

6 Als je vlees hebt gebruikt, voeg dan het vlees terug aan de bouillon. Als je mergpijpen hebt gebruikt kan je die gewoon verwijderen. Alle grote stukjes uit de soep kan je weggooien.

7 Breng de soep op smaak met zout en peper.

Voilà! Vleesbouillon!

Heerlijk om zo te eten, of om te gebruiken als basis voor andere soepen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.