Rundvleesragout met champignons
Bereiding
1 Rundvlees bereiden: Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Verhit 1 el boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
2 Groenten bakken: Voeg in dezelfde pan de ui en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak deze goudbruin.
3 Ragoutbasis maken: Smelt de resterende boter in de pan. Strooi de bloem erover en roer goed door om een roux te maken. Laat de roux 2-3 minuten garen.
4 Saus maken: Voeg beetje bij beetje de bouillon toe terwijl u blijft roeren, zodat er een gladde saus ontstaat. Voeg de witte wijn (als u die gebruikt), mosterd, tijm en slagroom toe.
5 Stoofpot samenstellen: Doe het vlees terug in de pan. Laat de ragout op laag vuur 1,5 tot 2 uur zachtjes stoven, tot het vlees gaar en mals is. Breng op smaak met zout en peper.
6 Pasteibakjes vullen: Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze rijkelijk met de rundvleesragout en serveer direct.
Serveren
Garneer met wat verse peterselie voor een frisse touch.
Combineer met een frisse salade of geroosterde groenten voor een compleet gerecht.