Salade met bramen
Bereiding
1 Stoom de aspergetips tot ze beetgaar zijn. Bij mij duurde dat slechts 5 minuten, maar de exacte tijd hangt van de dikte van de asperges af en natuurlijk je eigen voorkeur.
2 Laat de asperges afkoelen.
3 Pureer 125 g van de bramen samen met de olie, azijn en honing tot een gladde dressing. De hoeveelheden van olie, azijn en honing zijn een indicatie. Hoeveel je precies nodig hebt hangt sterk af van de ingrediënten (merk, soort) en van wat jij zelf lekker vindt. Proef even en voeg naar smaak nog wat extra toe.
4 Giet de dressing nog door een fijn zeef om de zaadjes van de bramen te verwijderen. Snij de bietjes flinterdun in reepjes.
5 Doe voor het serveren de salade en de bietjes op bordjes of in een schaal. Verdeel de asperges erover.
6 Verdeel de mozzarella en de ham in stukken over de salade.
7 Doe de rest van de bramen erbij.
8 Sprenkel de dressing erover en maak af met wat zout en peper uit de molen.
Eet smakelijk!