SELECT id from recepten where naam = 'Salade met bramen' Salade met bramen || SEKK Recepten
Salade met bramen
Bereiden in:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 100 g groene aspergetips (je kunt ook gewoon hele asperges gebruiken en in stukken snijden)
  • 125 g gemengde salade
  • 1 gekookte rode biet
  • 250 g verse bramen
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g Coppa di Parma, gerookte lende of rauwe ham
  • 2 el goede olijfolie
  • 2 el honing
  • 1½ el balsamicoazijn
  • Zout/peper uit de molen
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 14x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.6
Recepten > Vegetarisch > Salade met bramen

Salade met bramen

Bereiding

1 Stoom de aspergetips tot ze beetgaar zijn. Bij mij duurde dat slechts 5 minuten, maar de exacte tijd hangt van de dikte van de asperges af en natuurlijk je eigen voorkeur.
2 Laat de asperges afkoelen.
3 Pureer 125 g van de bramen samen met de olie, azijn en honing tot een gladde dressing. De hoeveelheden van olie, azijn en honing zijn een indicatie. Hoeveel je precies nodig hebt hangt sterk af van de ingrediënten (merk, soort) en van wat jij zelf lekker vindt. Proef even en voeg naar smaak nog wat extra toe.
4 Giet de dressing nog door een fijn zeef om de zaadjes van de bramen te verwijderen. Snij de bietjes flinterdun in reepjes.
5 Doe voor het serveren de salade en de bietjes op bordjes of in een schaal. Verdeel de asperges erover.
6 Verdeel de mozzarella en de ham in stukken over de salade.
7 Doe de rest van de bramen erbij.
8 Sprenkel de dressing erover en maak af met wat zout en peper uit de molen.

Eet smakelijk!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.