Salade met gegrilde kip
Bereiding
1 Snijd het vlees in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, en snijd in partjes. Halveer de tomaten. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn. Snijd het spek in dobbelsteentjes. Pel de knoflook en pers uit.
2 Roer olie, balsamico, citroensap, zout en peper door elkaar.Verdeel de sla over vier borden. Leg er de kip, avocado, tomatenhelften en lenteuitjes op.
3 Bak het spek uit in een pan of wok tot het knapperig is. Neem uit de pan en houd warm. Bak de knoflook ca. 1 min. in het spekvet. Giet er dan de olie-azijnsaus bij.
4 Breng het geheel aan de kook. Druppel de warme knoflooksaus over de salade. Strooi er tot slot de dobbelsteentjes spek over.
Kooktips
Als u de partjes avocado besprenkelt met citroensap, worden ze niet zo snel bruin en onaantrekkelijk
Serveren
Serveer er warm ciabatta brood bij of een Turks brood met olijven en rozemarijn. Een glaasje rode wijn smaakt er prima bij!
Wist u dit?
Balsamico wordt al meer dan 400 jaar in het noorden van Italië geproduceerd. Voor de bereiding ervan laat men druivensap jarenlang in houten vaten rijpen.