SELECT id from recepten where naam = 'Steak Tartare' Steak Tartare || SEKK Recepten
Steak Tartare
Bereiden in: cirkel vorm
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 stuk kogelbiefstuk of tournedos
  • 4 eierdooiers
  • 4 theelepels mosterd
  • olijfolie
  • worcestersaus
  • tabasco
  • 1 sjalot, gepeld
  • 1/2 bosje peterselie
  • 20 gram kappertjes
  • 50 gram knapperige, zure augurkjes
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 101x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.2
Recepten > Rund > Steak Tartare

Steak Tartare

Bereiding

1 Snijd het vlees eerst in reepjes en hak het dan in piepkleine blokjes Niet te fijn (0,5 x 0,5 cm), de steak tartare moet nog bite houden. Gebruik een vlijmscherp mes anders snijd je de biefstuk tot moes. Houd het vlees in een glazen kom liefst op ijs (in een tweede kom) koel. Enkele uren vooraf snijden is mogelijk, bewaar de tartaar dan goed afgedekt (op ijs) in de koelkast.

2 De dressing: Klop de dooiers in een kom met een vork los met de mosterd. Voeg naar smaak worcestersaus, tabasco, zout en eventueel peper toe. Klop druppelsgewijs een gelijk volume aan olijfolie door het dooiermengsel. Snijd de sjalot, peterselie, kappertjes en augurkjes ragfijn. Schep alles door het dooiermengsel.

3 Schep vlak voor serveren de fijngehakte biefstuk door de dressing. Proef of er wat tabasco, zout of gemalen peper bij moet.

4 Het serveren. Schep de steak tartare in een cirkel van 3 cm dik (formaat hamburger) op gekoelde borden. Trek met een vork een aantal lijnen op de bovenkant. Maal er nog wat peper boven.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.