Steaks met bonte paprikamix
Bereiding
1 Maak de paprika's schoon en snijd ze in smalle repen. Pel de uien en knoflook. Snijd de ui in ringen en snijd het knoflookteentje fijn. Verhit 1 el olie in een pan.
2 Bak de paprika-repen, uienringen en knoflook 3 min. en breng op smaak. Voeg bouillon, tijm en sherry toe. Laat de groenten sudderen tot het vocht bijna verdampt is.
3 Neem de groenten uit de pan en houd ze warm. Maak de pan schoon. Verhit de rest van de olie. Bak daarin de biefstukjes ca. 5 min. aan elke kant.Voeg de paprika's toe en verwarm nog 2 min. Bestrooi met peterselie.
Kooktips
De steaks worden nog sappiger als u ze een nachtje laat marineren. Vermeng daarvoor de helft van de olie met de knoflook, tijm en sherry. Wentel de biefstukjes door de marinade en zet ze afgedekt in de koelkast
Serveren
Bij dit lichte en gezonde gerecht in aluminiumfolie gepofte aardappelen en een groene salade met een yoghurtdressing.
Variatie
U kunt om de mix te kruiden ook een mengsel gebruiken van verse tijmblaadjes, naaldjes rozemarijn en oregano.
Wist u dit?
U kunt om de mix te kruiden ook een mengsel gebruiken van verse tijmblaadjes, naaldjes rozemarijn en oregano.