Steaks met een peperkorstje
Bereiding
1 Stamp de peperkorrels in een vijzel fijn. Pel de knoflook en druk het teentje in de vijzel fijn met de olie. Roer het goed door.
2 Bestrijk de steaks aan beide kanten met de knoflookolie. Bestrooi met de peper en druk deze goed aan.
3 Verhit de rest van de olie in een pan. Braad daarin de steaks op een hoog vuur aan elke kant ca. 1 min. aan. Zet het vuur lager en braad de steaks nog eens 3-4 min. Keer ze regelmatig. Verdeel ze over vier borden en houd ze warm.
4 Giet de wijn in de pan, breng aan de kook en laat iets inkoken. Breng op smaak met zout. Giet de saus over de steaks en garneer ze met fijngehakte peterselie.
Kooktips
Als u de steaks liever wat minder doorbakken serveert, hoeven ze in stap 2 slechts 3 min. gebraden te worden.
Variatie
Breng de saus in stap 4 ook eens op smaak met fijn-gehakte tijmblaadjes en wat naaldjes rozemarijn.
Serveren
Serveer er aardappeltjes uit de oven bij en gestoofde doperwten. Geef er een glas stevige rode wijn bij.