Stoofpot Spaanse Guiso de cerdo
Bereiding
1 Pan verwarmen en olie erin doen.
2 Beginnen met het fruiten van de in wat groter gesneden stukken ui. Daarna de knoflook, in vieren gesneden, erbij doen. Ook de niet versneden peterselie erbij in fruiten. Wanneer dit klaar is uit de pan scheppen en fijn maken in een blender.
3 De 2,5 cm. grote stukken vlees in dezelfde pan doen, even rondom aanbraden. Daarna het vuur laag en de wijn toevoegen. Hierin kunt u het bouillonblokje kruimelen. Tot slot ook de rest van de kruiden en een beetje peper en zout toevoegen.
4 De in de blender fijngemaakte knoflook, ui en peterselie aanlengen met een kopje water. Dit mag nu ook in de pan.
5 Als laatst de erwten en de saffraan toevoegen. Zoveel water toevoegen tot vlees net onderstaat. Het vlees moet nu een half uur op een laag vuurtje sudderen. Af en toe even omscheppen. Daarna nog 10 minuten zonder deksel laten koken.
6 De plak brood roosteren en verkruimelen/fijn malen. Deze kruimels als paneermeel toevoegen aan de saus.
Smaakt erg lekker met dikke oma frieten.