SELECT id from recepten where naam = 'Stoofvlees met Tomaat en Harissa' Stoofvlees met Tomaat en Harissa || SEKK Recepten
Stoofvlees met Tomaat en Harissa
Bereiden in: oven
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 kg klapstuk, vetlaagje deels weggesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 60 ml tomaten passata
  • 1 el Harissa peperpasta
  • 5 el ahornsiroop
  • 5 el balsamicoazijn
  • 800 g kerstomaatjes met vocht uit blik
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Voedingswaarde: calorieën: 397kcal | eiwit: 47g | vet: 16g | koolhydraten: 14g

Geef je oordeel


Dit recept is 23x beoordeeld. Gem. beoordeling: 7.0
Recepten > Rund > Stoofvlees met Tomaat en Harissa

Stoofvlees met Tomaat en Harissa

Bereiding

1 Meng in een kom het paprikapoeder, de suiker, het knoflookpoeder, het uienpoeder en wat zout en peper door elkaar.
2 Wrijf het vlees in met dit specerijenmengsel en laat het minimaal 30 min. (of zo lang mogelijk) marineren in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 140°C. Laat het vlees weer op kamertemperatuur komen.
4 Leg in een afsluitbare (gietijzeren) stoofpan met dikke bodem, voeg de overige ingrediënten en 500 ml water toe en leg een deksel op de pan.
5 Stoof het vlees in ± 10 uur botermals of tot het makkelijk uit elkaar valt. Keer halverwege en voeg eventueel water toe als de saus teveel inkookt.
6 Schep het teveel aan vet van de saus.

Serveren

Snijd het vlees in plakjes, leg ze in de saus en serveer.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.