SELECT id from recepten where naam = 'Tomaat Basilicum Pesto' Tomaat Basilicum Pesto || SEKK Recepten
Tomaat Basilicum Pesto
Bereiden in:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 4 grote tomaten, door midden gesneden
  • 20 g verse basilicumblaadjes
  • 15 g verse spinazie
  • 6 kleine teentjes knoflook, gepeld
  • 1 theelepel zout, naar eigen smaak
  • 145 g geblancheerde amandelen
  • 1 snufje gemalen zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Vegetarisch > Tomaat Basilicum Pesto

Tomaat Basilicum Pesto

Bereiding

Gebruik hiervoor een staafmixer of de blender.

1 Voeg de olijfolie, de helft van de tomaten, de basilicum, de verse spinazie, de knoflook, het zout, de amandelen en de zwarte peper in een kom. Hou de aangegeven volgorde aan.
2 Mix gedurende 10-15 seconden.
3 Voeg de rest van de tomaten toe en mix opnieuw. Doe dit net zolang tot er een mooie pesto ontstaat.

Serveren

Lekker op een vers plak brood bij een kop soep, Minestronesoep bijvoorbeeld
Ook heerlijk voor een vegetarische pasta.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.