SELECT id from recepten where naam = 'Varkensvlees salade' Varkensvlees salade || SEKK Recepten
Varkensvlees salade
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300 g gekookt of langzaam gegaard varkensvlees (zoals schouder, procureur of hamlappen)
  • 2 el zachte roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 el volle roomkaas of crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl kappertjes (fijngehakt)
  • 1 el augurk (fijn gesneden)
  • 1 sjalotje (heel fijn gesnipperd)
  • Zout & peper naar smaak
  • Verse tijm of peterselie (optioneel)
  • 1 vers stokbrood (afgebakken of vers van de bakker)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 224x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Varken > Varkensvlees salade

Varkensvlees salade

Bereiding

Bereid de pulled Porc zie recept

1 Vlees fijnmaken
Trek het gare varkensvlees uit elkaar met twee vorken of hak het fijn in een keukenmachine tot het smeuïg maar nog een beetje structuur heeft.
2 Mengen
Voeg de boter, roomkaas, mosterd, kappertjes, augurk en sjalot toe. Meng alles goed door elkaar met een vork of spatel. Breng op smaak met peper en zout. Voor extra diepte kun je wat verse tijm of peterselie toevoegen.
3 Even laten rusten
Zet de spread minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.

Kooktips

Je kunt dit recept ook maken met restjes pulled pork.
Heerlijk met een likje grove mosterd bovenop of wat ingelegde rode ui.
Voor een pittige variant: voeg een beetje gerookt paprikapoeder of chili toe.

Serveren

Snijd het stokbrood in schuine sneetjes en rooster licht als je van extra crunch houdt. Besmeer royaal met de meat spread en garneer eventueel met een augurkje of kruiden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.