SELECT id from recepten where naam = 'Amerikaanse kip' Amerikaanse kip || SEKK Recepten
Amerikaanse kip
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 6 kippendijen
  • zout, zwarte peper
  • 4 el bloem
  • 1 groot ei
  • 100 g vers wit broodkruim
  • 25 g boter
  • 4-6 el zonnebloemolie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 355 kcal, 1490 kJ
  • 25 g vet
  • 19 g eiwit
  • 13 g koolhydraten
  • 1 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 9x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.3
Recepten > Kip > Amerikaanse kip

Amerikaanse kip

Bereiding

1 Wrijf de kipdelen in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Klop eventueel overtollige bloem eraf. Klop het ei los. Wentel de kipdelen eerst door het ei en vervolgens door de broodkruimels.

2 Verhit de olie en de boter in een ruime pan. Braad daarin de kipdelen op een middelhoog vuur ca. 10 min. aan elke kant tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn. Prik om te controleren of ze gaar zijn met de punt van een scherp mes in het dikste deel. Het vleessap dat dan vrijkomt moet helder van kleur zijn.

3 Neem de kipdelen uit de pan en dep ze met keukenpapier goed droog. Verdeel ze over 6 voorverwarmde warme borden en serveer de kip zo heet mogelijk.

Kooktips

Druk de paneerlaag met uw vingertoppen goed aan om te voorkomen dat deze tijdens het braden loslaat.

Serveren

Serveer er verse maïskolven met een klontje boter bij en gegrilde tomaten. Chocolade-ijs is er een lekker dessert bij.

Variatie:
U kunt de stukken kip in stap 1 nog extra op smaak brengen met wat paprikapoeder of wat cayennepeper.

Wist u dit?

Het vees van scharrel- of weidekippen heeft een veel betere smaak dat van andere kippen. Ook het vel van de kip is minder vet.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.