SELECT id from recepten where naam = 'Appel tomaten chutney' Appel tomaten chutney || SEKK Recepten
Appel tomaten chutney
Bereiden in: kookpan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 375 g tomaten gehalveerd
  • 100 g rode ui fijngesneden
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 1 kardemompeul (alleen de zaadjes gebruiken) of mespunt kardemompoeder 65 ml rode wijnazijn
  • 20 g gembersiroop
  • halve appel geschild en in kleine blokjes gesneden
  • halve tl gemalen kaneel
  • 35 g gedroogde cranberry’s
  • 1 rode chilipeper heel fijngesneden (zaadlijsten verwijderd)
  • halve el tomatenpuree
  • mespuntje gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve tl zeezout
  • versgemalen peper naar smaak
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • energie 80 kcal.
  • koolhydraten 9 g.
  • eiwit 2 g.
  • vet 4 g.

Geef je oordeel


Dit recept is 19x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.6
Recepten > Vegetarisch > Appel tomaten chutney

Appel tomaten chutney

Bereiding

1 Halveer de tomaten en doe ze samen met de basterdsuiker en rode wijnazijn in een kookpannetje. Zet op het vuur en laat heel eventjes koken. De schil van de tomaten gaan hierdoor los zitten en kun je zo gemakkelijk verwijderen.
2 Zodra je de tomaten hebt ontveld snijd je ze nog 1 maal doormidden en leg je ze terug in de pan.
3 Voeg alle overige ingrediënten toe aan de pan en zet op laag vuur.
4 Laat de chutney circa 45 min sudderen. Vergeet niet af en toe door te roeren. Mocht de chutney te dun blijven, haal dan de deksel van de pan zodat de chutney wat meer inkookt.

Wist u dit?

Heerlijk bij bakleverworst, kijk naar het recept Hippe bakleverworst
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.