BBQ saus
Bereiding
1 Olie in een pan verhitten, uitjes fruiten
2 Knoflook erbij roeren
3 Alle kruiden toevoegen en blijven roeren
4 Nu de ketchup door de rode basis roeren
5 Tot slot beetje bij beetje de suiker, stroop en azijn toevoegen.
Blijf proeven want er is niets persoonlijker dan smaak. Houdt u meer van zoet, voeg dan extra stroop of suiker toe. Om het zuurder te maken kan ook citroensap gebruikt worden.
6 Nu het geheel 10 min. zachtjes laten koken.
7 Saus nu in een pot of fles (gesteriliseerd) laten afkoelen.
8 Eenmaal afgekoeld wordt de saus dikker.
Wanneer u de saus in een schone, goed afgesloten pot bewaard, liefst in het donker, is deze een paar maanden houdbaar.
Kooktips
Let op: Bij het bepalen van de definitieve smaak moet u er rekening mee houden dat uw saus straks nog een keer kookt als u het op het vlees smeert. Dus de smaak zal neutraler worden. Het mag best wat zuurder of heter dan u uiteindelijk zou willen want dit zal afnemen op het vlees.
Wilt u iets meer saus dan kunt u gerust met deze ingrediënten 1 liter ketchup gebruiken.
Serveren
U kunt de barbecuesaus gebruiken om te marineren, maar ook om de laatste paar minuten op de grill, na de laatste keer draaien, uw vlees mee in te smeren.