SELECT id from recepten where naam = 'Bechamelsaus' Bechamelsaus || SEKK Recepten
Bechamelsaus
Bereiden in: kookpan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje nootmuskaat (optioneel)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 225x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Vegetarisch > Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bereiding

1 Smelt de boter: Zet de pan op middelhoog vuur en smelt de boter. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.
2 Voeg de bloem toe: Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed door met een garde. Dit mengsel heet een roux. Blijf roeren gedurende ongeveer 2 minuten om de bloem te laten garen.
3 Voeg de melk toe: Giet langzaam de melk erbij terwijl je blijft roeren. Dit voorkomt klontjes. Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken.
4 Temperatuur controleren: Gebruik de thermometer om de temperatuur van de saus te controleren. Je wilt dat de saus ongeveer 85°C bereikt. Dit is de temperatuur waarbij de saus goed indikt en de bloem volledig gaar is.
5 Kruiden: Zodra de saus de juiste temperatuur heeft bereikt, haal je deze van het vuur. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.