Biefstuk met portsaus
Bereiding
1 Vermeng de sinaasappelschil en de rozemarijn. Wrijf de biefstukken er aan beide kanten mee in en breng ze op smaak met zout en peper. Zet ze afgedekt 15 min. weg om in te trekken.
2 Pel de sjalotjes en het knoflook en snijd ze klein. Verhit de olie in een pan en braad daarin de biefstukken aan elke kant 2-5 min. aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
3 Bak de sjalotjes en knoflook 3 min. in het achtergebleven braadvet. Giet er de rode wijn en de port bij. Breng aan de kook en laat op een laag vuur ca. 5 min. inkoken. Giet de room erbij en laat de saus nog ca. 3 min. zachtjes koken.
Kooktips
Als u uw steaks graag "rare" eet, hoeft u de biefstukken slechts 2 min. aan elke kant te braden. Steak die 'done' zijn worden 5 min. gebraden.
Serveren
Serveer hierbij krielaardappeltjes en in boter gesmoorde peultjes of sperziebonen. Schenk er een glas rode wijn bij.
Wist u dit?
Net als andere kruiden met een hoog gehalte aan etherische oliën heeft rozemarijn een antiseptische werking en stimuleert de spijsvertering.