Rundvlees met groentemie
Bereiding
1 Snijd het vlees in reepjes. Pers de knoflook uit. Halveer de chilipeper en snijd de peper fijn. Vermeng het vlees met knoflook en chilipeper, sojasaus en sesamolie. Laat dit 30 min. intrekken.
2 Maak de groenten schoon en was ze. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer deze ca. 3 min. Laat ze goed uitlekken. Halveer de peultjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de paprika in reepjes.
3 Verhit 1 el. olie in een wok en braad daarin ca. 3 min. de runderreepjes met de marinade en de lente-uitjes. Neem het mengsel uit de pan. Doe nog 1 el. olie in de wok en bak de paprikareepjes 2 min. Voeg de broccoliroosjes en de peultjes toe en bak ze 3 min. mee. Schep er tot slot de gekookte mie, zwarte bonensaus en het vleesmengsel door en verwarm het geheel nog 2-3 min..
Kooktips
Zwarte bonensaus kunt u in de grotere supermarkten kopen of bij de toko's of Oosterse supermarkten.
Serveren
Serveer als voorgerecht een wortel-koolsalade met pindasaus en als dessert verse partjes mango of ananas.
Wist u dit?
Zwarte bonensaus is een gefermenteerde saus van sojabonen, bloem, gist en kruiden. Als er chilipepers aan toe zijn gevoegd, heeft het een pittige smaak.