SELECT id from recepten where naam = 'Brisket voor BBQ' Brisket voor BBQ || SEKK Recepten
Brisket voor BBQ
Bereiden in: bbq of oven
Voorbereiding: 8 minuten
Bereiding: 3 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kg Klapstuk (Brisket)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • snuf zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 10x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Rund > Brisket voor BBQ

Brisket voor BBQ

Bereiding

1 Verwijder eventuele loshangende delen en hele grote stukken vet.
2 Schep alle kruiden en specerijen door elkaar en wrijf hier het vlees helemaal mee in.
3 Leg het vlees een nachtje in de koelkast zodat de smaken van de rub (het kruidenmengsel) goed kunnen intrekken.

4 Bereid de barbecue de volgende dag voor op indirect grillen. Leg (geweekt!) rookhout tussen de kolen en houd de barbecue op een temperatuur van 100-105℃.
5 Leg het vlees indirect op het grillrooster en grill het tot een kerntemperatuur van 72℃
6 Pak het vlees dan in met aluminiumfolie en leg het indirect terug op de barbecue. Gaar het vlees tot een temperatuur van 88-92℃.
7 Haal het vlees van de barbecue en laat het ingepakt 45-60 minuten op kamertemperatuur rusten.
8 Snijd het vlees tegen de draad in plakken.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.