SELECT id from recepten where naam = 'Gevuld stokbrood met gehakt' Gevuld stokbrood met gehakt || SEKK Recepten
Gevuld stokbrood met gehakt
Bereiden in: oven
Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300 gr gehakt (kunnen ook stukjes gerookt spek zijn)
  • 1 groot stokbrood
  • 1 ui
  • olie om te bakken
  • 125 gr champignons
  • 0.5 courgette
  • 0.5 theelepel italiaanse kruiden
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 100 ml tomatensaus
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Handje geraspte kaas
  • Basilicum (eventueel tomaatje) om te garneren
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 357x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.7
Recepten > Rund > Gevuld stokbrood met gehakt

Gevuld stokbrood met gehakt

Bereiding

1 Verwarm de oven op 200 graden.
2 Snipper de ui en fruit deze aan in een pan.
3 Voeg het gehakt toe en rul dit bruin.
4 Snijd de courgette en champignons klein en bak mee met het gehakt. Voeg de kruiden toe en daarna de tomatensaus.
5 Laat 10 min pruttelen.

6 Snijd het stokbrood in drieën en daarna door de lengte doormidden (of ander gewenst formaat als op foto).
7 Verwijder een beetje van het zachte brood en leg ze op de bakplaat.
8 Vul ze met het gehaktmengsel.
9 Bestrooi met pijnboompitten en wat kaas.
10 Bak de gevulde stokbroodjes ca. 15 min in de oven. Garneer met wat basilicum een rood tomaatje doet het ook goed.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.