SELECT id from recepten where naam = 'Burrito met gehakt' Burrito met gehakt || SEKK Recepten
Burrito met gehakt
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 little gem = mini Romeinse sla
  • 400 g runder gehakt of half om half gehakt
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 of 8 tortilla's
  • 60 g geraspte verse kaas
  • 20 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Cal.727.52 kcal
  • Koolhydraten 64.3 g
  • waarvan suikers 16.44 g
  • Vet 33.28 g
  • waarvan verzadigd 13.66 g
  • Proteïnen 36.28 g
  • Vezels 8.59 g

Geef je oordeel


Dit recept is 466x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Rund > Burrito met gehakt

Burrito met gehakt

Bereiding

1 Begin met de rode paprika klein te snijden en ook de ui te snipperen.
2 Pers de knoflook. Snij de tomaten in blokjes. Maak de sla blaadjes los.
3 Olijf olie verhitten in de pan en de ui met de knoflook fruiten.
4 De gehakt in de pan rul bakken en vervolgens de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout toevoegen.
5 Nu is het tijd voor de paprikablokjes en de tomatenpuree. Roer goed.
6 Doe 4 eetlepels water bij en laat even pruttelen.

Verdeel de gehaktvulling over de tortilla's. Bestrooi met de cheddarkaas. Rol de tortilla's op en bak ze kort aan in een grillpan of een antikleefpan (zonder vetstof).

Serveren

Verdeel de burrito's over de borden en serveer met de little gem, tomatenblokjes en werk af met blaadjes koriander.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.