Fajitas de luxe
Bereiding
1 Het vlees lekker marineren naar smaak (bijvoorbeeld Hot chili en paprika marinade VanOnzeBoer)
2 De groenten in een hete pan wokken, zorg dat ze lekker een beetje knapperig blijven. Niet te!
3 Nu het vlees bereiden in de pan of op de grill, flink heet aanbakken en garen tot een kerntemperatuur tussen de 52-54°C
4 Het vlees even laten rusten in folie
5 Quacamole, zure room, salsa en kaas op tafel zetten
6 Tortilla's als op verpakking staat aangegeven verwarmen
7 Het vlees in reepjes snijden, let op tips
8 Pan weer even heet maken en het vlees terugleggen in de pan met eventueel de groenten omheen geserveerd
Kooktips
Vlees snijden: zo het blog 'zo snijdt u het vlees'
Wist u dit?
Fajitas vertaalt zich letterlijk naar "kleine rokken" of "kleine banden", en het komt voort uit het uiterlijk van een roksteak, een dunne flap vlees die aan de voorkant van de buik van het rund hangt. De geschiedenis van fajita's bestaat sinds de jaren dertig en is dus eigenlijk zeer recent vergeleken met de meeste recepten die we kennen.